Parmalindad kycklingfilé med saffransrisotto

Hoppa till receptet Skriv ut
1 Lägg till i favoriter
pinit

Bilden lånad från annat recept då bild saknades för detta recept

Parmalindad kycklingfilé med saffransrisotto

Pin Recept
1 Lägg till i favoriter
Tillagningstid 40 min Totaltid 40 min
Svårighetsgrad: Medelsvår Portioner: 4

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Dela kycklingfiléerna på längden.

  3. Fördela salvia över parmaskinkan och rulla in kycklingbitarna i skinkan. Lägg bitarna tätt i en smord ugnssäker form.

  4. Blanda balsamvinäger och soja och droppa det över. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ös kycklingen ett par gånger. Köttsaften från kycklingen ska vara klar utan rosa inslag.

  5. Dela tomaterna. Droppa över olivolja, salta och peppra. Stek dem samtidigt i ugnen som kycklingen.

  6. Dela champinjonerna i fjärdedelar och bryn dem i Milda flytande margarin. Ställ dem åt sidan.

  7. Lös upp buljongen i det kokande vattnet och håll det varmt.

  8. Fräs schalottenlöken i margarin utan att den tar färg. Rör i riset och låt det fräsa en stund tills det är blankt. Tillsätt saffran och rör om.

  9. Späd med het buljong, lite åt gången. Låt koka in. Fortsätt att späda med lite buljong åt gången, rör hela tiden. Det tar ca 20 minuter, risotton ska vara krämig.

  10. Tillsätt champinjonerna mot slutet av koktiden.
    Smaka av med peppar. Ta risotton från värmen och blanda i osten. Servera kycklingfiléerna med tomater och den krämiga saffranrisotton

Nyckelord: kyckling,parmaskinka,ris,champinjoner,salvia

Har Du provat att laga det här receptet?

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lägg till en fråga

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 Lägg till i favoriter
Minimum
1 Lägg till i favoriter

Dela det på ditt sociala nätverk