Afrikansk kycklinggryta

Hoppa till receptet Skriv ut
1 Lägg till i favoriter
pinit

Bilden lånad från annat recept då bild saknades för detta recept.

Ursprung: Tasteline

Afrikansk kycklinggryta

Pin Recept
1 Lägg till i favoriter
Tillagningstid 70 min Totaltid 1 tim 10 min
Svårighetsgrad: Medelsvår Portioner: 4

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Lägg den i en tjockbottnad gryta med bara några matskedar vatten i botten och låt löken mjukna på svag värme under lock, det ta minst 20 minuter.

  2. Dela under tiden kycklingen och skär den i mindre bitar. ta bort skinnet.

  3. Blanda alla kryddor, tomatpuré, citron och fett i lökgrytan. Rör om väl och låt blandningen koka ihop några minuter. lägg i kycklingbitarna, salta och späd med vatten.

  4. Koka upp och koka under lock på svag värme tills kycklingköttet släpper från benen, ca 45 minuter.

  5. Servera med ris, skivade bananer, tunt hyvlad gurka, eventuellt rostad kokos och gärna en grönsallad.

Nyckelord: lök,kyckling,banan,curry

Har Du provat att laga det här receptet?

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lägg till en fråga

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 Lägg till i favoriter
Minimum
1 Lägg till i favoriter

Dela det på ditt sociala nätverk