Bilden lånad från annat recept då bild saknades för detta recept
Parmalindad kycklingfilé med saffransrisotto
Ingredienser
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 225°C.
-
Dela kycklingfiléerna på längden.
-
Fördela salvia över parmaskinkan och rulla in kycklingbitarna i skinkan. Lägg bitarna tätt i en smord ugnssäker form.
-
Blanda balsamvinäger och soja och droppa det över. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ös kycklingen ett par gånger. Köttsaften från kycklingen ska vara klar utan rosa inslag.
-
Dela tomaterna. Droppa över olivolja, salta och peppra. Stek dem samtidigt i ugnen som kycklingen.
-
Dela champinjonerna i fjärdedelar och bryn dem i Milda flytande margarin. Ställ dem åt sidan.
-
Lös upp buljongen i det kokande vattnet och håll det varmt.
-
Fräs schalottenlöken i margarin utan att den tar färg. Rör i riset och låt det fräsa en stund tills det är blankt. Tillsätt saffran och rör om.
-
Späd med het buljong, lite åt gången. Låt koka in. Fortsätt att späda med lite buljong åt gången, rör hela tiden. Det tar ca 20 minuter, risotton ska vara krämig.
-
Tillsätt champinjonerna mot slutet av koktiden.
Smaka av med peppar. Ta risotton från värmen och blanda i osten. Servera kycklingfiléerna med tomater och den krämiga saffranrisotton