Ugnsgratinerad kött- och champinjongryta med stekta potatisar och morötter

Hoppa till receptet Skriv ut
1 Lägg till i favoriter
pinit

En god vardagsrätt som är lätt att göra!

Ugnsgratinerad kött- och champinjongryta med stekta potatisar och morötter

Pin Recept
1 Lägg till i favoriter
Tillagningstid 50 min Totaltid 50 min
Svårighetsgrad: Medelsvår Portioner: 4

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär upp köttet i lagom stora skivor, tänk ungefär fläskfilémedaljong.

  2. Hetta upp en stekpanna och ha i smör, mycket pressad vitlök, rosmarin och timjan.

  3. Lägg därefter i köttskivorna och låt dessa stekas färdigt, lägg gärna över ett lock över stekpannan om du har ett sånt, det håller köttet saftigare.

  4. Medan köttet steker i pannan, och potatisen och morötterna förkoka ca 10 min, skär upp champinjonerna i skivor, skär paprikan i stänger och gör "båtar" av rödlöken.

  5. Blanda även ihop såsen, med grädde, soja, sweet chilisås, dijonsenap, tomatpuré och salt och peppar. När köttet är färdigt, börja med att lägga champinjoner, paprika och lök i en ugnsform, lägg sedan på köttet och häll över såsen. Ställ in i ugnen på 175° i ca 15 min.

  6. När potatisen och morötterna förkokat färdigt, stek dessa i vitlökssmöret som blivit i stekpannan, och när allt är klart - njut!

Nyckelord: picnicbog,fläskkött,paprika,lök,matlagningsgrädde,kinesisk soja,thai sweet chili-sås,dijonsenap,tomatpuré,potatis,morot

Har Du provat att laga det här receptet?

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lägg till en fråga

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 Lägg till i favoriter
Minimum
1 Lägg till i favoriter

Dela det på ditt sociala nätverk