Ljus Foccacia på surdeg

Hoppa till receptet Skriv ut
0 Lägg till i favoriter
pinit

Admin har lånat bilden från annat recept eftersom bild saknades.

Ljus Foccacia på surdeg

Pin Recept
0 Lägg till i favoriter
Portioner: 40

Ingredienser

Surdeg

Resten

Instruktioner

Surdeg

  1. Lös upp jästen i ljummet vatten, blanda ut rågsikten och låt detta stå i rumsvärme i en dag och tillsätt då ½ dl rågsikt till och låt stå en dag till.

Resten

  1. Blanda surdegen med ljummet vatten (37 C) fettet, salt och mjöl. Arbeta ordentligt till en smidig deg, gärna i assistent först och sedan på bakbord.

  2. Låt jäsa under bakduk i 1 timme.

  3. Knåda ut på mjölat bakbord och ha i oliver, fetaost, oregano som du blandat med olivoljan. Lägg det i en långpanna och tryck ner 12 minitomater. 

  4. Låt jäsa under duk en timme. 

  5. Skåra brödet och grädda dem i ugnen i 200° i ca 30 minuter. Låt det kallna under bakduk.

Har Du provat att laga det här receptet?

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lägg till en fråga

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 Lägg till i favoriter
Minimum
0 Lägg till i favoriter

Dela det på ditt sociala nätverk