Gräddbullar / Cocosbollar

Hoppa till receptet Skriv ut
1 Lägg till i favoriter
pinit

Försök att äta endast en………det går inte!

Gräddbullar / Cocosbollar

Pin Recept
1 Lägg till i favoriter
Portioner: 24

Ingredienser

Smeten

Garnering

Instruktioner

  1. Blanda socker, florsocker, äggvita och kallt vatten i en bunke.
    Blanda ner gelatinpulvret i det kokheta vattnet under omrörning.
    Tillsätt även denna blandning i bunken.

  2. Vispa smeten i ca 30 minuter till ett fast skum.

  3. Blanda samman cocosflingor och kakaopulver.
    Strö ut ca hälften av blandningen i botten på en form, ca 20x25 cm.

  4. Bred ut den färdigvispade smeten i formen och strö över ca hälften av den kvarvarande cocosblandningen.
    Ställ formen kallt att stelna, ca 2 timmar.

  5. Skär med en vass kniv längs kanten på formen och stjälp hela innehållet upp och ner.

  6. Skär rutor och doppa snittytorna i den resterande cocosblandningen.
    Förvaras kallt.

    Om man inte vill använda cocosflingor går det lika bra med bara kakaopulver men det går i så fall åt minst dubbla mängden.

Har Du provat att laga det här receptet?

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lägg till en fråga

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 Lägg till i favoriter
Minimum
1 Lägg till i favoriter

Dela det på ditt sociala nätverk