Glögg

Hoppa till receptet Skriv ut
0 Lägg till i favoriter
pinit Visa galleri 1 foto

Glögg

Pin Recept
0 Lägg till i favoriter
Tillagningstid 30 min Totaltid 30 min
Svårighetsgrad: Nybörjare Portioner: 50

Ingredienser

Instruktioner

  1. Starta glöggen

    Rör ut jästen i lite av drickan.

    I med allt i en jäshink (ingen omrörning behövs), sätt på lock och sätt i jäsröret med vatten i. Det kommer att börja bubbla nästan direkt pg.a kolsyran.

    Nu ska det få jäsa i ca 5-6 veckor på en hyfsat varm plats.

  2. Eter jäsningen

    Lyft upp hinken på en bänk där den kan stå ifred i minst 3 dygn (tag av locket och lägg dit det löst) hinken får sedan inte skakas.

    Tappa försiktigt (bottensatsen får inte röras upp) över i annan hink/damejanne med en hävert.

    Tappa upp på rena flaskor och gör fina etiketter till.

    Glöggen som håller ungefär 15 % kan förvaras i rumstemperatur i flera år men brukar ha strykande åtgång.

    Portionerna är lite på en höft, jag har aldrig räknat.:)

Nyckelord: jul,glögg,lucia,advent

Har Du provat att laga det här receptet?

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lägg till en fråga

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 Lägg till i favoriter
Minimum
0 Lägg till i favoriter

Dela det på ditt sociala nätverk