Glögg
Ingredienser
Instruktioner
-
Starta glöggen
Rör ut jästen i lite av drickan.
I med allt i en jäshink (ingen omrörning behövs), sätt på lock och sätt i jäsröret med vatten i. Det kommer att börja bubbla nästan direkt pg.a kolsyran.
Nu ska det få jäsa i ca 5-6 veckor på en hyfsat varm plats.
-
Eter jäsningen
Lyft upp hinken på en bänk där den kan stå ifred i minst 3 dygn (tag av locket och lägg dit det löst) hinken får sedan inte skakas.
Tappa försiktigt (bottensatsen får inte röras upp) över i annan hink/damejanne med en hävert.
Tappa upp på rena flaskor och gör fina etiketter till.
Glöggen som håller ungefär 15 % kan förvaras i rumstemperatur i flera år men brukar ha strykande åtgång.
Portionerna är lite på en höft, jag har aldrig räknat.:)