Fläskiga trattkantareller

Trodde inte trattkantareller och fläskkött skulle gå så bra, men det gjorde det!
Hoppa till receptet Skriv ut
0 Lägg till i favoriter
pinit

Admin har lånat bilden från ett annat recept då bild saknades.

Fläskiga trattkantareller

Pin Recept
0 Lägg till i favoriter
Tillagningstid 45 min Totaltid 45 min
Portioner: 6

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i skivor något tunnare än 1 cm. Bryn dem i smör och salta och peppra försiktigt. Lägg skivorna något lutande i en ugnsfast form.

  2. Fräs de tinade kantarellerna i smör, salta och peppra (om du gillar lite starkare mat salta och peppra lite extra i såsen). Avred såsen från botten, dvs sikta vetemjöl över svampen, rör om och häll på grädden. Rör om och låt det hela koka ihop något. 

  3. Häll såsen över köttet. Försök få den att täcka allt kött. Strö över osten och gratinera i 200° i 20 -25 minuter. 

    Servera med kokt potatis och en fräsch sallad.

Notera

Vill du äta LCHF så kan du bara strunta i potatisen och äta mera sallad i stället. Det blir gott i vilket fall som helst.

Kan naturligtvis också göras laktosfri. Bara att byta ut grädden mot laktosfri grädde. Men tänk då på att avreda något lite mera. Det har en tendens att bli lite tunnare med sådan grädde.

Nyckelord: kantareller,picnicbog,fläsk,grädde,riven ost

Har Du provat att laga det här receptet?

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lägg till en fråga

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 Lägg till i favoriter
Minimum
0 Lägg till i favoriter

Dela det på ditt sociala nätverk