Cornetti e ceci Kikärtssoppa med fläsk

Hoppa till receptet Skriv ut
0 Lägg till i favoriter
pinit

Jag gör en jättekastrull varje gång och äter flera dagar i rad. Fantastiskt god, om man gillar kikärter!

Cornetti e ceci Kikärtssoppa med fläsk

Pin Recept
0 Lägg till i favoriter
Portioner: 4

Beskrivning

Bilden lånad från annat recept då bild saknades för detta recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm olivolja i en kastrull.

  2. Lägg i den hackade gula löken.

  3. Krossa peperoncinin och lägg i kastrullen.

  4. Hacka ihop vitlök, rosmarin och sidfläsk/pancetta och lägg i kastrullen.

  5. Smula ner grönsakbuljongtärningen och rör runt.

  6. Öppna kikärtsburkarna och häll av spadet. Skölj kikärtorna.

  7. Lägg ner hälften av kikärtorna i kastrullen. Rör runt och häll på 2.5 dl vatten.

  8. Lägg i sardellfiléerna. 

  9. Använd stavmixer och slätmixa innehållet i kastrullen. Lägg i resten av kikärtorna hela tillsannans med 1 liter vatten och de avrunna sköljda borlottibönorna.

  10. Koka upp vatten i en ny kastrull, lägg ner Cornettin och häll av den igen efter 1 minut. (Jag brukar koka pastan direkt i soppan på en gång)

  11. Lägg ner pastan i soppan och låt koka i 4 minuter.

  12. Servera soppan i skålar och ringla lite olivolja över. Strö över riven parmesan och toppa med färsk rosmarin.

    Severa genast.

Har Du provat att laga det här receptet?

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lägg till en fråga

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 Lägg till i favoriter
Minimum
0 Lägg till i favoriter

Dela det på ditt sociala nätverk