Gott och enkelt! Ursprung: Jamie Oliver/tasteline.
Bilden lånad från annat recept då bild saknades för detta recept.
5-timmarslamm
Ingredienser
Instruktioner
-
Värm ugnen till 170°.
-
Bryn lammsteken på alla sidor i olivolja en stor stekpanna. Salta och peppra.
-
Tillsätt bacon i tärningar, hela lökar och vitlöksklyftor och stek i ytterligare 3 minuter.
-
Flytta över allt till en ugnsfast form eller långpanna.
-
Släng i de hackade örterna och grönsakerna. Häll på vinet och lika mycket vatten. Salta och peppra grönsaker och vätskan.
-
Täck över med folie. Stek i ugnen i 5 timmar.
-
Smaksätt skyn med lite kalvfond, salt och peppar om så behövs.
-
Servera direkt ur pannan. Skär stora bitar av köttet, sleva upp grönsaker och servera med ett gott bröd som kan suga upp såsen.