En god vardagsrätt som är lätt att göra!
Ugnsgratinerad kött- och champinjongryta med stekta potatisar och morötter
Ingredienser
Instruktioner
-
Skär upp köttet i lagom stora skivor, tänk ungefär fläskfilémedaljong.
-
Hetta upp en stekpanna och ha i smör, mycket pressad vitlök, rosmarin och timjan.
-
Lägg därefter i köttskivorna och låt dessa stekas färdigt, lägg gärna över ett lock över stekpannan om du har ett sånt, det håller köttet saftigare.
-
Medan köttet steker i pannan, och potatisen och morötterna förkoka ca 10 min, skär upp champinjonerna i skivor, skär paprikan i stänger och gör "båtar" av rödlöken.
-
Blanda även ihop såsen, med grädde, soja, sweet chilisås, dijonsenap, tomatpuré och salt och peppar. När köttet är färdigt, börja med att lägga champinjoner, paprika och lök i en ugnsform, lägg sedan på köttet och häll över såsen. Ställ in i ugnen på 175° i ca 15 min.
-
När potatisen och morötterna förkokat färdigt, stek dessa i vitlökssmöret som blivit i stekpannan, och när allt är klart - njut!