Utskriftsalternativ:

Ugnsstekt falukorv med potatismos

Tillagningssätt
Kök
Måltider ,
Tid
Tillagningstid: 40 min Totaltid: 40 min
Portioner 4
Ingredienser
  • 600 g falukorv
  • senap
  • ketchup
  • 50 g riven ost
  • 2 röd lök
  • 1 äpple
  • 200 g coctailtomater
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skala och halvera potatisen. Sätt på kokning.

  3. Skär lök och äpple i tunna skivor, halvera tomaterna.

  4. Dra av skinnet på korven. Lägg korven i en ugnsfast form.

  5. Skär skåror i korven. Fördela senap och ketchup mellan skivorna. Strö på riven ost. Lägg lök, äpple och tomater runt om korven.

  6. Stek i ugnen i ca 20 minuter.

  7. Häll av vattnet och tillsätt smör, mjölk och salt. Mosa allt till den konsistens du önskar, tillsätt mer mjölk och smör om potatisen är torr.