Utskriftsalternativ:

Ugnsgratinerad kött- och champinjongryta med stekta potatisar och morötter

En god vardagsrätt som är lätt att göra!

Tillagningssätt , ,
Måltider ,
Svårighetsgrad Medelsvår
Tid
Tillagningstid: 50 min Totaltid: 50 min
Portioner 4
Ingredienser
  • 500 g picnicbog eller annat fläskkött
  • 10 färska champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 1 röd lök
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1.5 msk thai sweet chili-sås
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk tomatpuré
  • 5 potatisar
  • 1 morot
  • salt
  • vitlökspeppar (eller vanlig svartpeppar)
  • rosmarin
  • timjan
Instruktioner
  1. Skär upp köttet i lagom stora skivor, tänk ungefär fläskfilémedaljong.

  2. Hetta upp en stekpanna och ha i smör, mycket pressad vitlök, rosmarin och timjan.

  3. Lägg därefter i köttskivorna och låt dessa stekas färdigt, lägg gärna över ett lock över stekpannan om du har ett sånt, det håller köttet saftigare.

  4. Medan köttet steker i pannan, och potatisen och morötterna förkoka ca 10 min, skär upp champinjonerna i skivor, skär paprikan i stänger och gör "båtar" av rödlöken.

  5. Blanda även ihop såsen, med grädde, soja, sweet chilisås, dijonsenap, tomatpuré och salt och peppar. När köttet är färdigt, börja med att lägga champinjoner, paprika och lök i en ugnsform, lägg sedan på köttet och häll över såsen. Ställ in i ugnen på 175° i ca 15 min.

  6. När potatisen och morötterna förkokat färdigt, stek dessa i vitlökssmöret som blivit i stekpannan, och när allt är klart - njut!

Nyckelord: picnicbog,fläskkött,paprika,lök,matlagningsgrädde,kinesisk soja,thai sweet chili-sås,dijonsenap,tomatpuré,potatis,morot