Utskriftsalternativ:

Ugnsbakad torsk med kaviarsås och haricots verts sallad

Det här receptet har jag stulit från ett reklamblad. Var bara tvungen att prova, för det såg så gott ut! Och det var det!

Ursprung: ICA Maxis reklamblad, något modifierat.

Tillagningssätt , ,
Måltider ,
Svårighetsgrad Medelsvår
Tid
Tillagningstid: 40 min Totaltid: 40 min
Portioner 4
Ingredienser
  • 400 g fryst torsk
  • 200 g skalade räkor
  • 0.5 purjolök
  • smör
  • salt och peppar
  • 2 dl grädde
  • 4 msk kaviar
  • 200 g fryst haricots verts
  • hackad dill
Instruktioner
  1. Tina fisken och räkorna. Sätt ugnen på 175°. Skär fisken i två eller fyra bitar. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Sätt i formen mitt i ugnen och baka tills fisken är genomstekt.

  2. Ansa och skiva purjolöken. Fräs den i smör. Tillsätt grädden och koka ihop såsen något. Tillsätt kaviaren och smaka av med salt och peppar.

  3. Koka haricots verts ett par minuter. Låt dem rinna av och tillsätt smör så bönorna blir blanka och fina. Blanda i den hackade dillen och räkorna.

  4. Kan serveras med potatis, men smakar utmärkt som det är utan något mer.

    Receptet är avsett för fyra personer, men vi var två och åt upp rubbet! Dock utan potatis.
Nyckelord: fisk,skaldjur,kaviar,grädde