Utskriftsalternativ:

Smarriga Burritos

Tillagningssätt , ,
Måltider , ,
Tid
Tillagningstid: 60 min Totaltid: 1 tim
Portioner 4
Ingredienser
    Röran
  • 1 gul lök
  • 300 g färska champinjoner (el. frysta)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 klyfta vitlök (pressad)
  • 1 dl vatten
  • 1 paprika (röd, grön el. blandat)
  • 1.5 dl majskorn
  • 1.5 tsk spiskummin
  • 1.5 tsk koriander (pulver)
  • 1.5 tsk chilipulver
  • 2 msk maizena (utrört i lite vatten)
  • 1 dl creme fraiche
  • 1.5 dl kokt ris
  • 0.5 tsk salt
  • Montering
  • 8 tortillabröd (stora)
  • 2 dl chunky salsa
  • 1 dl riven ost
Instruktioner
  1. Hacka den gula löken och skiva champinjonerna.

  2. Fräs tillsammans i oljan så löken mjuknar men inte tar färg.

  3. Tärna paprikan och tillsätt den , vitlök, majs, vatten och kryddor och låt puttra några minuter.

  4. Red av med maizenan utrörd i lite vatten.

  5. Tillsätt sen creme fraiche och riset.

  6. Låt allt bli varmt och smaka av med salt.

  7. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop som till crepes.

  8. Lägg dem i en ugnsfast form (ev. smord med lite olja så fastnar det mindre) , ringla över salsan och strö över osten.

  9. Gratinera tills osten fått fin färg ca 20 min på 175°.