Utskriftsalternativ:

Pappardelle med kycklingfilé

Bilden lånad från annat recept då bild saknades för detta recept.
Tillagningssätt ,
Måltider , ,
Svårighetsgrad Nybörjare
Tid
Tillagningstid: 60 min Totaltid: 1 tim
Portioner 4
Beskrivning

Ursprung: Bo Hagström

Ingredienser
  • vitpeppar
  • 2 msk extra jungfruloja
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 selleristjälk
  • 1 msk rosmarin (finhackad)
  • 6 centiliter apelsinlikör
  • 1 dl rödvin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 apelsin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 300 g pappardelle ((eller annan pasta))
  • 0.5 persilja (finhackad)
  • salt
Instruktioner
  1. Skär kycklingfilén i ca 2 cm stora tärningar. Krydda med vitpeppar. Bryn tärningarna runt om i fettet i en stekgryta.

  2. Tillsätt grovt hackad lök, tärnad morot, fint skuren selleri och rosmarin. Låt fräsa tills det börjar ta färg. Tillsätt likör och låt den nästan koka in.

  3. Häll i rödvin och tomatpuré. Riv ner skalet på en tvättad apelsin. Pressa ur saften, tillsätt vatten och fond.
    Låt sakta puttra i ca 30 minuter.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Hälla av vattnet och blanda pastan med kycklingsåsen. Rör ner persilja och smaka av med salt.