Utskriftsalternativ:

Jojobullar

Dessa bullar är populära i Dalarna. Min systers mans morfars bror har kommit på detta recept från början. Är inte exakt efter originalet, men smaken blir slående lik =)
Betyg 3 från 2 röster
Tillagningssätt
Kök
Måltider
Tid
Tillagningstid: 30 min Totaltid: 30 min
Portioner 15
Ingredienser
  • 1 ägg
  • 1.2 dl strösocker
  • 175 g smör (smält)
  • 7.5 dl vetemjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • Florsocker-glasyr
  • naturlig citronarom
  • valfri karamellfärg
  • vatten
  • strössel
Instruktioner
  1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt matfett och mjölk.

  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner.

  3. Klicka/rulla degen i jämnstora bullar direkt på bakpappersklädd plåt.

  4. Grädda i 200° i 12-14 min (nederst i ugnen). Låt bullarna kallna.

  5. Rör samman ingredienserna till glasyren till en tjock smet. Pensla på glasyren eller stryk ut med en bordskniv.

  6. Garnera med strössel.

    Klart att avnjutas!
Nyckelord: jojobullar,glasyr