Utskriftsalternativ:

Gräddbullar / Cocosbollar

Försök att äta endast en.........det går inte!

Tillagningssätt ,
Måltider ,
Portioner 24
Ingredienser
    Smeten
  • 4.5 dl strösocker
  • 0.8 dl florsocker
  • 1 äggvita
  • 1.5 dl kallt vatten
  • 1,5 msk gelatinpulver
  • 1.5 dl kokande vatten
  • 3.5 dl cocosflingor
  • 4 tsk kakaopulver
  • Garnering
  • 3.5 cocosflingor
  • 4 kakaopulver
Instruktioner
  1. Blanda socker, florsocker, äggvita och kallt vatten i en bunke.
    Blanda ner gelatinpulvret i det kokheta vattnet under omrörning.
    Tillsätt även denna blandning i bunken.

  2. Vispa smeten i ca 30 minuter till ett fast skum.

  3. Blanda samman cocosflingor och kakaopulver.
    Strö ut ca hälften av blandningen i botten på en form, ca 20x25 cm.

  4. Bred ut den färdigvispade smeten i formen och strö över ca hälften av den kvarvarande cocosblandningen.
    Ställ formen kallt att stelna, ca 2 timmar.

  5. Skär med en vass kniv längs kanten på formen och stjälp hela innehållet upp och ner.

  6. Skär rutor och doppa snittytorna i den resterande cocosblandningen.
    Förvaras kallt.

    Om man inte vill använda cocosflingor går det lika bra med bara kakaopulver men det går i så fall åt minst dubbla mängden.