Skär köttet i skivor något tunnare än 1 cm. Bryn dem i smör och salta och peppra försiktigt. Lägg skivorna något lutande i en ugnsfast form.
Fräs de tinade kantarellerna i smör, salta och peppra (om du gillar lite starkare mat salta och peppra lite extra i såsen). Avred såsen från botten, dvs sikta vetemjöl över svampen, rör om och häll på grädden. Rör om och låt det hela koka ihop något.
Häll såsen över köttet. Försök få den att täcka allt kött. Strö över osten och gratinera i 200° i 20 -25 minuter.
Vill du äta LCHF så kan du bara strunta i potatisen och äta mera sallad i stället. Det blir gott i vilket fall som helst.
Kan naturligtvis också göras laktosfri. Bara att byta ut grädden mot laktosfri grädde. Men tänk då på att avreda något lite mera. Det har en tendens att bli lite tunnare med sådan grädde.