Utskriftsalternativ:

Fiskgratäng för fattig gourmand

Tillagningssätt ,
Kök
Måltider , ,
Tid
Tillagningstid: 45 min Totaltid: 45 min
Portioner 4
Ingredienser
  • 400 g alaska pollock (eller annan valfri vit fisk)
  • 2.5 dl creme fraiche (gärna laktosfri)
  • 1.5 dl matlagningsgrädde (gärna laktosfri)
  • 1 msk citronsaft
  • 1 rödlök
  • citronpeppar
  • dill (torkad eller färsk)
  • vitlökspulver
  • salt
  • 2 dl räkor utan skal
Instruktioner
  1. Tina fisken.

  2. Sätt ugnen på 200°.

  3. Lägg i portionsstora bitar av fisken i en ugnssäker form.

  4. Blanda ihop såsen, och använd kryddorna i den mängd du själv känner för.

  5. Skär rödlöken i den form du föredrar.

  6. När såsen är ihopblandad, häll detta över fisken och avsluta med att blanda i den skurna löken i såsen.

  7. Ställ in i ugnen och låt stå där ca 30-35 minuter beroende på hur snabb och effektiv din ugn är. Ca 10 minuter innan rätten är färdig, tillsätt räkorna och låt dom gå med i ugnen.

    Servera med kokt ris eller potatis, och eventuellt en sallad. Njut!
Nyckelord: allaska pollock,cree fraiche,räkor