Jag gör en jättekastrull varje gång och äter flera dagar i rad. Fantastiskt god, om man gillar kikärter!
Bilden lånad från annat recept då bild saknades för detta recept.
Värm olivolja i en kastrull.
Lägg i den hackade gula löken.
Krossa peperoncinin och lägg i kastrullen.
Hacka ihop vitlök, rosmarin och sidfläsk/pancetta och lägg i kastrullen.
Smula ner grönsakbuljongtärningen och rör runt.
Öppna kikärtsburkarna och häll av spadet. Skölj kikärtorna.
Lägg ner hälften av kikärtorna i kastrullen. Rör runt och häll på 2.5 dl vatten.
Lägg i sardellfiléerna.
Använd stavmixer och slätmixa innehållet i kastrullen. Lägg i resten av kikärtorna hela tillsannans med 1 liter vatten och de avrunna sköljda borlottibönorna.
Koka upp vatten i en ny kastrull, lägg ner Cornettin och häll av den igen efter 1 minut. (Jag brukar koka pastan direkt i soppan på en gång)
Lägg ner pastan i soppan och låt koka i 4 minuter.
Servera soppan i skålar och ringla lite olivolja över. Strö över riven parmesan och toppa med färsk rosmarin.
Severa genast.