Utskriftsalternativ:

Cornetti e ceci Kikärtssoppa med fläsk

Jag gör en jättekastrull varje gång och äter flera dagar i rad. Fantastiskt god, om man gillar kikärter!

Tillagningssätt
Måltider , ,
Portioner 4
Beskrivning

Bilden lånad från annat recept då bild saknades för detta recept.

Ingredienser
  • 300 g Barilla Cornetti Integrale (fullkorn) (eller annan pasta)
  • 200 g rimmat sidfläsk eller pancetta
  • 1 dl olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 400 g borlottibönor på burk
  • 800 g kikärtor på burk
  • 1.3 vatten
  • 1 L grönsaksbuljong
  • 1 sardellfiléer
  • 2 krm peperoncini, torkad och smulad (eller cayennepeppar, 2 krm)
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 3 vitlöksklyftor (kan uteslutas)
  • 70 g parmesanost (färskriven)
Instruktioner
  1. Värm olivolja i en kastrull.

  2. Lägg i den hackade gula löken.

  3. Krossa peperoncinin och lägg i kastrullen.

  4. Hacka ihop vitlök, rosmarin och sidfläsk/pancetta och lägg i kastrullen.

  5. Smula ner grönsakbuljongtärningen och rör runt.

  6. Öppna kikärtsburkarna och häll av spadet. Skölj kikärtorna.

  7. Lägg ner hälften av kikärtorna i kastrullen. Rör runt och häll på 2.5 dl vatten.

  8. Lägg i sardellfiléerna. 

  9. Använd stavmixer och slätmixa innehållet i kastrullen. Lägg i resten av kikärtorna hela tillsannans med 1 liter vatten och de avrunna sköljda borlottibönorna.

  10. Koka upp vatten i en ny kastrull, lägg ner Cornettin och häll av den igen efter 1 minut. (Jag brukar koka pastan direkt i soppan på en gång)

  11. Lägg ner pastan i soppan och låt koka i 4 minuter.

  12. Servera soppan i skålar och ringla lite olivolja över. Strö över riven parmesan och toppa med färsk rosmarin.

    Severa genast.