Utskriftsalternativ:

Citronkladdkaka med hallon och vit choklad

Tillagningssätt ,
Måltider ,
Tid
Tillagningstid: 40 min Totaltid: 40 min
Ingredienser
  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker (alt 1 tsk äkta vaniljpulver, eller 1 skrapad vaniljstång)
  • vetemjöl (mängd saknas)
  • 1 citron (både skal och saft)
  • 1 dl hallon (frysta eller färska)
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Vispa ägg, strösocker och vanilj pösigt.

  3. Smält smöret och rör ner den vita chokladen där i, tills det har blivit en enda smet, och häll sedan i det i äggblandningen. Rör ner vetemjölet.

  4. Riv ner citronskal i smeten, och dela sedan citronen och tillsätt citronsaften från hela citronen och rör ner.

  5. Smörj en form med avtagbara kanter och ha sedan i smeten. Toppa med hallonen. Sätt därefter in kakan i ugnen i ca 25-35 minuter.

  6. Servera kakan antingen som den är, eller pudra över lite florsocker och/eller med lättvispad grädde.

Nyckelord: smör,vit choklad,ägg,citron,hallon