Utskriftsalternativ:

Banankaka

Tillagningssätt
Måltider
Portioner 10
Ingredienser
  • 75 g margarin
  • 2 msk havredryck
  • 3 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 2 bananer (mogna)
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 120 g kikärtsspad
Instruktioner
  1. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.

  2. Tillsätt mjölk, socker, salt och vaniljsocker.

  3. Mosa bananerna och rör ner dom.

  4. Blanda samman mjöl och bikarbonat och rör ner det
    i smeten.

  5. Vispa kikärtsspadet till hårt skum och vänd försiktigt ner det också.

  6. Häll det hela i en välsmord bröad slät 1,5-liters form (jag tycker att den blir bättre i en avlång än i en rund) och grädda på 175º ca 45-50 min.

  7. Låt kakan svalna något innan den vänds upp.

  8. Kakan är godast när den har kallnat och håller sig saftig länge, om man nu kan låta bli den ;-)