Skär bort dom bruna kanterna på alla brödskivor och lägg 1/5 av brödskivorna som det första lagret på en bricka eller uppläggningsfat.
Duscha/stänk över vatten över lagret så skivorna blir fuktiga (det gör man på alla lager).
Vispa grädden och creme fraichen tillsammans tills det tjocknar (det tar lite längre tid än med bara grädde). Blanda i majonnäs och örtkrydda.
Mixa skinkan, tillsätt grundsmet och citronpeppar. Bred ut över brödskivorna.
Lägg på nästa lager brödskivor.
Mosa leverpastejen och blanda med bostongurka, grundsmet och bred ut.
Lägg nästa brödlager.
Mixa crabfishen, blanda med grundsmet och bred ut.
Lägg nästa brödlager.
Häll av den mesta tomatsåsen från makrillen. Mixa brödkanter och makrill samt blanda med grundsmet och bred ut.
Lägg sista lagret med brödskivor och smeta kvarvarande grundsmeten runt sidorna och ovanpå tårtan.
Garnera med köttbullar, tomathalvor, räkor, svart caviar, citron och några dillkvistar.
Gör den gärna dagen före så att den får stå till sig.
Varje portion är beräknad till ca 300 gram.