Det är aldrig fel med smörgåstårta
Ingredienser
Basingrediens
Grundsmet
Våning 1
Våning 2
Våning 3
Våning 4
Våning 5 / Garnering
Instruktioner
-
Skär bort dom bruna kanterna på alla brödskivor och lägg 1/5 av brödskivorna som det första lagret på en bricka eller uppläggningsfat.
-
Duscha/stänk över vatten över lagret så skivorna blir fuktiga (det gör man på alla lager).
-
Vispa grädden och creme fraichen tillsammans tills det tjocknar (det tar lite längre tid än med bara grädde). Blanda i majonnäs och örtkrydda.
-
Våning 1
Mixa skinkan, tillsätt grundsmet och citronpeppar. Bred ut över brödskivorna.
-
Våning 2
Lägg på nästa lager brödskivor.
Mosa leverpastejen och blanda med bostongurka, grundsmet och bred ut. -
Våning 3
Lägg nästa brödlager.
Mixa crabfishen, blanda med grundsmet och bred ut. -
Våning 4
Lägg nästa brödlager.
Häll av den mesta tomatsåsen från makrillen. Mixa brödkanter och makrill samt blanda med grundsmet och bred ut. -
Våning 5
Lägg sista lagret med brödskivor och smeta kvarvarande grundsmeten runt sidorna och ovanpå tårtan.
-
Garnera med köttbullar, tomathalvor, räkor, svart caviar, citron och några dillkvistar.
-
Gör den gärna dagen före så att den får stå till sig.
Varje portion är beräknad till ca 300 gram.