Jättegod syrlig kakfyllning 🙂
Rabarbersylt Med Kanel & Kardemumma
Ingredienser
Instruktioner
-
Skölj rabarbern och skär i ca halvcentimetertjocka skivor.
Skalet behöver inte tas bort men se till att skära igenom ordentligt så det inte blir trådigt. -
Varva i en kastrull och låt stå och safta sig i rumstemperarur ett par timmar.
Rör gärna om ett par gånger under tiden.
Eller förbered hit redan dagen innan och låt stå i kylen och safta sig. -
Koka upp och låt puttra tills sylten mörknat och fått simmig konsistens.
Rör om lite då och då så det inte bränns i botten och sylten mosas till lite.
Gör syltprov och dra av från värmen när den är klar. -
Tillsätt atamon enligt anvisning på flaskan om du inte har plats i kyl eller i en sval matkällare för sylten.
-
Fyll ända upp i rena varma glasburkar.
Jag värmer från kall ugn till 150° i några minuter och lockar med atamonsköljda lock. Sen vänder jag burkarna upp och ner tills dom kallnat.