Utskriftsalternativ:

Suveränt god köttfärslimpa

Tillagningssätt
Kök
Måltider , ,
Svårighetsgrad Medelsvår
Tid
Tillagningstid: 60 min Totaltid: 1 tim
Portioner 4
Ingredienser
  • 400 g nötfärs
  • 100 g blandsvamp
  • 0.5 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 gul lök
  • 2 tsk buljongpulver
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl ströbröd
  • 100 g riven ost (gärna smakrik)
  • 2 tsk flytande margarin
Instruktioner
  1. Lägg havregrynen och ströbrödet i blöt i grädden och tillsätt salt och buljongpulver.

  2. Hacka löken och blanda ner den tillsammans med färsen och osten i vätskan.
    Rör ihop allt till en jämn smet.

  3. Forma smeten till en limpa i en ugnsfast form, pensla med margarinet och grädda i 200° i 40-50 minuter. (tempa gärna = 70°)

  4. Ta ut ur ugnen och låt vila på spisen eller ugnsluckan i ca 5 minuter under aluminiumfolie.

  5. Servera med bakad potatis, vitlökssmör och en god sallad.