Utskriftsalternativ:

Skalisspett

Tillagningssätt
Kök
Måltider ,
Svårighetsgrad Nybörjare
Tid
Förberedelsetid: 4 min Tillagningstid: 39 min Totaltid: 43 min
Portioner 10
Bästa säsong Sommar
Ingredienser
  • 30 grillspett (i trä)
  • 300 g ost (inte för torr)
  • 300 g köttbullar (ca 30st)
  • 1 gröna oliver (liten)
  • 1 svarta oliver (liten)
  • 1 champinjoner (hela)
  • 6 grillkorvar (tjocka, tex ICAs kabanoss)
  • 1 syltlök (liten)
  • 3 ölkorvar (t.ex. kabanoss)
  • 1 pickles gurka (liten)
  • 30 coctailtomater
Instruktioner
    Gör så här
  1. Skär upp osten, grillkorven, och eventuellt picklesen i bitar på 2-3 cm.
    Skär upp ölkorven i bitar på ca 2 cm.

  2. Trä upp en bit av varje sak på spetten.
    (Ost, köttbulle, grön oliv, champinjon, svart oliv, grillkorv, syltlök, ölkorv, pickles och coctailtomat.)

  3. Lägg spetten i kylen. (Dom håller sig ca 1-2 dygn.)
    Servera med en kall pilsner i sommarvärmen.