Utskriftsalternativ:

Rabarbersylt Med Kanel & Kardemumma

Jättegod syrlig kakfyllning :)

Tillagningssätt
Kök
Måltider ,
Portioner 10
Ingredienser
  • 400 g rabarber
  • 400 g strösocker
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald kardemumma
  • atamon
Instruktioner
  1. Skölj rabarbern och skär i ca halvcentimetertjocka skivor.

    Skalet behöver inte tas bort men se till att skära igenom ordentligt så det inte blir trådigt.
  2. Varva i en kastrull och låt stå och safta sig i rumstemperarur ett par timmar.

    Rör gärna om ett par gånger under tiden.

    Eller förbered hit redan dagen innan och låt stå i kylen och safta sig.

  3. Koka upp och låt puttra tills sylten mörknat och fått simmig konsistens.

    Rör om lite då och då så det inte bränns i botten och sylten mosas till lite.

    Gör syltprov och dra av från värmen när den är klar.

  4. Tillsätt atamon enligt anvisning på flaskan om du inte har plats i kyl eller i en sval matkällare för sylten.

  5. Fyll ända upp i rena varma glasburkar.

    Jag värmer från kall ugn till 150° i några minuter och lockar med atamonsköljda lock. Sen vänder jag burkarna upp och ner tills dom kallnat.