Utskriftsalternativ:

Mintiga Chokladsnittar

Tillagningssätt
Portioner 25
Ingredienser
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 3.8 dl vetemjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 3 msk ljus sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 50 g mörk choklad
  • Glasyren
  • vatten
  • 2 drp pepparmyntolja
  • florsocker
Instruktioner
  1. Blanda alla kakingredienserna utom chokladen till en deg.

  2. Rulla degen till två längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Gör en liten ränna längs mitten av längderna, tärna chokladen grovt och tryck ner bitarna i rännan.

  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter på 175°.

  5. Låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.

  6. Låt svalna helt innan glasyren blandas och fördelas över chokladen.

    Lättast tycker jag det är att hälla glasyren i en liten påse, klippa av ett hörn och sen spritsa över chokladen längs mitten av längderna.