Utskriftsalternativ:

Ljus Foccacia på surdeg

Admin har lånat bilden från annat recept eftersom bild saknades.

Tillagningssätt
Portioner 40
Ingredienser
    Surdeg
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 3 dl rågsikt
  • Resten
  • 1400 g vetemjöl
  • 7 dl vatten
  • 0.5 dl olja eller flytande margarin
  • 1 salt
  • 25 finhackade gröna oliver med paprika
  • 200 g fetaost (tärnad)
  • 1 oregano
  • 2 olivolja
Instruktioner
    Surdeg
  1. Lös upp jästen i ljummet vatten, blanda ut rågsikten och låt detta stå i rumsvärme i en dag och tillsätt då ½ dl rågsikt till och låt stå en dag till.

  2. Resten
  3. Blanda surdegen med ljummet vatten (37 C) fettet, salt och mjöl. Arbeta ordentligt till en smidig deg, gärna i assistent först och sedan på bakbord.

  4. Låt jäsa under bakduk i 1 timme.

  5. Knåda ut på mjölat bakbord och ha i oliver, fetaost, oregano som du blandat med olivoljan. Lägg det i en långpanna och tryck ner 12 minitomater. 

  6. Låt jäsa under duk en timme. 

  7. Skåra brödet och grädda dem i ugnen i 200° i ca 30 minuter. Låt det kallna under bakduk.