Kungliga Falupaprikor

Festligt och enkelt
Hoppa till receptet Skriv ut
1 Lägg till i favoriter
pinit

Kungliga Falupaprikor

Pin Recept
1 Lägg till i favoriter
Tillagningstid 45 min Totaltid 45 min
Svårighetsgrad: Nybörjare Portioner: 4

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj paprikorna och skär av en hatt på ca 2 cm och se till att paprikorna inte spricker i övrigt.

    Rensa ur alla frön ur paprikor och lock.

  2. Ställ alla paprikor i en ugnsfast form eller på en planka så att dom står stadigt. Är det svårt att få dom att stå rakt så kan man använda en liten hög med grovsalt som stöd.

  3. Fördela det okokta riset jämt i botten av alla paprikor och strö över en nypa salt.

  4. Skär Falukorven i ca 4 cm långa bitar och stek dom runt om i en stekpanna så dom får lite färg.

  5. Lägg ner en korvbit i varje paprika så långt ner som möjligt.

  6. Knäck ett ägg över varje korvbit så att det rinner ner runt om i paprikan och strö till sist den rivna osten över.

  7. Grädda i ugnen på 175° i ca 30 minuter.
    OBS! Locken skall inte med in i ugnen.

  8. Ta ut ur ugnen och garnera med locket till varje paprika innan servering.

     
Nyckelord: falun,falukorv,melkers

Har Du provat att laga det här receptet?

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lägg till en fråga

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 Lägg till i favoriter
Minimum
1 Lägg till i favoriter

Dela det på ditt sociala nätverk