Kungliga Falupaprikor
Ingredienser
Instruktioner
-
Skölj paprikorna och skär av en hatt på ca 2 cm och se till att paprikorna inte spricker i övrigt.
Rensa ur alla frön ur paprikor och lock. -
Ställ alla paprikor i en ugnsfast form eller på en planka så att dom står stadigt. Är det svårt att få dom att stå rakt så kan man använda en liten hög med grovsalt som stöd.
-
Fördela det okokta riset jämt i botten av alla paprikor och strö över en nypa salt.
-
Skär Falukorven i ca 4 cm långa bitar och stek dom runt om i en stekpanna så dom får lite färg.
-
Lägg ner en korvbit i varje paprika så långt ner som möjligt.
-
Knäck ett ägg över varje korvbit så att det rinner ner runt om i paprikan och strö till sist den rivna osten över.
-
Grädda i ugnen på 175° i ca 30 minuter.
OBS! Locken skall inte med in i ugnen. -
Ta ut ur ugnen och garnera med locket till varje paprika innan servering.