Bilden lånad från annat recept då bild saknades för detta recept.
Krämig kycklingsoppa med sparris och champinjoner
Ingredienser
Instruktioner
-
Ta bort den nedersta delen samt toppen på sparrisarna. Skär sparrisarna i centimeterlånga bitar.
Lägg sparrisbitarna i lättsaltat vatten och låt sjuda tills de är mjuka, ca 10 minuter. Sila av. -
Skär kycklingen i 2 centimeter stora bitar. Bryn i olivolja. Låt rinna av på hushållspapper.
-
Ansa champinjonerna och skiva dem tunt. Fräs i olivolja någon minut så de får lite färg. Låt rinna av på hushållspapper.
-
Skala och strimla löken. Ansa vitlöken och tryck till den med bredsidan av en kniv. Ta bort kärnhuset på paprikan och strimla den. Fräs lök, vitlök och paprika i olivolja under omrörning så de blir mjuka utan att få färg. Lägg över i en gryta.
-
Hacka basilikan grovt och lägg i grytan, spara några toppar till garnering.
-
Riv ingefäran direkt ner i grytan, tillsätt vatten, salt, vitpeppar och buljongtärning.
-
Koka upp och låt sjuda i 10-15 minuter under lock.
-
Tag av från värmen och mixa med stavmixer direkt i grytan tills allt är sammanmixat, det ska bli en slät sky utan bitar.
-
Tillsätt sparrisen, kycklingen, champinjonerna och grädden. Rör om och låt det hela få ett snabbt uppkok.
-
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och tillsätt i grytan under omrörning. Blir soppan för tjock späd med lite mjölk eller grädde.
-
Garnerna med basilikablad och sparristoppar.
-
Servera med ett syrligt fullkornsbröd och god ost.