Utskriftsalternativ:

Kebabgryta

Tillagningssätt
Måltider ,
Portioner 6
Ingredienser
  • 2 msk rapsolja
  • 8 dl vatten
  • 800 g krossad tomat
  • 200 g gul lök
  • 6 trn grönsaksbuljong
  • 2 krm svartpeppar, malen
  • 2 krm paprikapulver
  • 3 krm koriander, malen
  • 3 krm spiskummin
  • 3 krm oregano
  • 3 krm chilipulver
  • 500 g valfritt vegkött eller vegkebab
  • 3 tsk salt
  • 100 g fefferoni
  • 4 msk spad från fefferoniburken
  • 45 g maizena majsstärkelse
  • vatten att röra ut maizenan i
Instruktioner
  1. Hacka löken.

    Mixa fefferonin och ta med skaft och kärnor också. Har man ingen mixer kan man hacka den istället, men ta inte med skaften i så fall.

    Lägg alla ingredienser utom maizenan och det sista vattnet i en gryta.

    Koka upp och låt puttra tills löken är kokt.

    Red av med maizenan och låt puttra lite till.

    Servera med ris och fefferoni.