Utskriftsalternativ:

Kakor Med Citronkräm

Tillagningssätt
Måltider
Portioner 30
Ingredienser
    Kakorna
  • 400 g vetemjöl
  • 150 g strösocker
  • 60 g kikärtsspad
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 0.3 tsk hjorthornssalt
  • Citronkrämen
  • 40 g mjölkfritt margarin (rumsvarmt)
  • 475 g florsocker
  • 2 msk färskpressad citron (ev. mer)
  • 1 tsk citronzest
Instruktioner
  1. Blanda alla ingredienser till kakorna i en matberedare eller på bakbordet. Låt degen vila i en halvtimme.

  2. Kavla ut degen till 2-3 mm tjocklek. Avsluta med att kavla över med en kruskavel.
    Ta ut kakor med en form på ca 5 cm i diameter och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper.
    Sätt ugnen på 220° och Gädda i cirka 8 minuter på 220°.

    Medans de gräddas blandar du ihop fyllningen.

  3. När kakorna har svalnat breds fyllning på en kaka och läggs ihop med en kaka ovanpå.

    Det blir mycket kräm så du behöver absolut inte snåla och den håller länge i kylen dessutom :)