Utskriftsalternativ:

Gryta För Många

Så mycket lättare blir det inte att laga mat till 20 personer. Går fort att slänga ihop och medans ugnen jobbar kan jag duscha, fixa i ordning mig själv och ta det lugnt istället för att stå vid spisen

Tillagningssätt
Måltider ,
Svårighetsgrad Medelsvår
Tid
Tillagningstid: 140 min Totaltid: 2 timmar 20 min
Portioner 20
Bästa säsong Höst
Ingredienser
    Lyssnarrecept från lokalradion nån gång på 90-talet
  • 1 kg nötgrytbitar
  • 1 kg fläskgrytbitar
  • 1 kg nötfärs
  • 200 g rökt fläsk eller kassler (tärnat)
  • 150 g ölkorv (i slantar)
  • 5 gula lökar (grovhackade)
  • 8 grädde (40%)
Instruktioner
  1. Skikta kött, korv och lök i en riktigt stor gryta eller form som tål ugnsvärme.

  2. Blanda grädde och chilisås och häll över.

  3. Täck med lock eller folie.

  4. Sätt i ugnen på 250° ca 2 timmar. Sista fem-10 minuterna utan lock.

  5. Det går så klart att göra liten mängd om man vill, då får man minska tiden i ugnen också. Serveras med ris.