Portioner:
|
4
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
60 minuter |
Kategori: |
FÃ¥gel, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
|
Ingredienser
1 kg
|
kycklingben |
|
|
|
SÃ¥sen
|
3 dl
|
turkisk yoghurt |
|
|
|
4 krm
|
liquide smoke |
|
|
|
4 msk
|
chili sås |
|
|
|
4 tsk
|
timjan |
|
|
|
2 tsk
|
farinsocker |
|
|
|
2 msk
|
purjolök |
hackad |
|
|
2 tsk
|
worchestersås |
|
|
|
Marinad
|
3 msk
|
rödvinsvinäger |
|
|
|
2 krm
|
liquide smoke |
|
|
|
1 msk
|
worchestersås |
|
|
|
1 tsk
|
farinsocker |
|
|
|
1 tsk
|
salt |
|
|
|
|
Gör så här
Börja med att blanda till såsen, smaka av med salt och ställ i kylen.
Rör ihop marinaden.
Tag bort skinnet från kycklingbenen och gnid in marinaden.
Lägg i en ugnsfast form och kör i ugnen pÃ¥ 200-225° ca 25 minuter tills kycklingen är färdig.
Häll av spadet (spara och frys in, att göra soppa eller sås på en annan gång) vänd på benen och kör 5 minuter till.
På bilden serveras kycklingen med rötter i ugn. |