Smaskigt.se
Smaskigt.se

Logga in

Användarnamn eller e-post

Ditt lösenord Glömt?

Inget konto?
Bli medlem gratis

Sök efter:
Recept Ingr. Medl.

Tyck till

Hembakat eller köpebröd?

Köpebröd! Kladda med deg är inget för mig!

Det har ju hänt att jag bakat lite småfrallor förstås.

Det blir lite av båda delarna beroende på lust och tid.

Hembakat! Det finns inget som slår den doften!

[Visa resultat]

Fläsk med bambuskott

Portioner: 10 (byt: 1 2 3 4 5 6 8 10 12 15 20 )
Tid: 45 minuter
Kategori: Kött & korv,
Inlagt av:
Ursprung:

Ingredienser

1 kg Bogfläsk eller skinkstek
200 g morot
1 st gul lök
100 g purjolök
4 msk rapsoja
1 trn köttbuljong
1 brk champinjoner ca 150 g
1 brk bambuskott ca 230 g
0.8 dl kinesisk soja
3 dl vatten
2 msk maizena
Gör så här

Strimla kött, morot, lök och purjo.

Stek köttet på hög värme i omgångar i hälften av oljan(det ska få färg och som sagt stekas, inte kokas) och lägg över i gryta.

Diska ur pannan och fräs först morötterna i resten av oljan på lägre värme i några minuter och låt sedan sedan också löken fräsa med(rör så det inte tar färg)och lägg över i grytan när det mjuknat något.

Häll i champinjoner och böngroddar utan spadet, purjolök, soja, buljong och vatten.

Koka upp och låt puttra under lock 5-10 minuter tills du tycker att morötterna är lagomt kokta, red av med majsenan och koka ett par minuter till.

Servera med ris eller bulgur.

Det här receptet är sparat av medlemmar

(Håll musen över ett ord du inte förstår för eventuell förklaring)

© & Powered by: Smaskigt.se & LunchGuiden.nu & DalaDansen.se 2008 - 2019