Smaskigt.se
Smaskigt.se

Logga in

Användarnamn eller e-post

Ditt lösenord Glömt?

Inget konto?
Bli medlem gratis

Sök efter:
Recept Ingr. Medl.

Tyck till

Hembakat eller köpebröd?

Köpebröd! Kladda med deg är inget för mig!

Det har ju hänt att jag bakat lite småfrallor förstås.

Det blir lite av båda delarna beroende på lust och tid.

Hembakat! Det finns inget som slår den doften!

[Visa resultat]

5-våningars Smörgåstårta

Det är aldrig fel med smörgåstårta

Portioner: 15 (byt: 1 2 3 4 5 6 8 10 12 15 20 )
Tid: 180 minuter
Kategori: Kött & korv, Fisk & Skaldjur,
Inlagt av:
Ursprung: Eget recept

Ingredienser

50 skv jättefranska
1 stänk vatten
Grundsmet
1 l grädde
1 l creme fraiche
275 g majonnäs
2 tsk örtagårdskrydda
Våning 1
250 g rökt skinka
4 dl grundsmet
1 tsk citronpeppar
Våning 2
250 g leverpastej bredbar
0.8 dl Bostongurka
4 dl grundsmet
Våning 3
300 g crabfish
4 dl grundsmet
Våning 4
2 brk makrill i tomatsås
50 g brödkanter
4 dl grundsmet
Våning 5 / Garnering
6 dl eller kvarvarande grundsmet
250 g köttbullar små
200 g coctailtomater
300 g räkor skalade
1 st citron
1 brk svart caviar
1 st dillvippor
Gör så här

(justerad 13/2-13)
Skär bort dom bruna kanterna på alla brödskivor och lägg 1/5 av brödskivorna som det första lagret på en bricka eller uppläggningsfat.

Duscha/stänk över vatten över lagret så skivorna blir fuktiga (det gör man på alla lager).

Vispa grädden och creme fraichen tillsammans tills det tjocknar (det tar lite längre tid än med bara grädde). Blanda i majonnäs och örtkrydda.

Våning 1
Mixa skinkan, tillsätt grundsmet och citronpeppar. Bred ut över brödskivorna.

Våning 2
Lägg på nästa lager brödskivor.
Mosa leverpastejen och blanda med bostongurka, grundsmet och bred ut.

Våning 3
Lägg nästa brödlager.
Mixa crabfishen, blanda med grundsmet och bred ut.

Våning 4
Lägg nästa brödlager.
Häll av den mesta tomatsåsen från makrillen. Mixa brödkanter och makrill samt blanda med grundsmet och bred ut.

Våning 5
Lägg sista lagret med brödskivor och smeta kvarvarande grundsmeten runt sidorna och ovanpå tårtan.

Garnera med köttbullar, tomathalvor, räkor, svart caviar, citron och några dillkvistar.

Gör den gärna dagen före så att den får stå till sig.
Varje portion är beräknad till ca 300 gram.

Det här receptet är sparat av 67 medlemmar

(Håll musen över ett ord du inte förstår för eventuell förklaring)

© & Powered by: Smaskigt.se & LunchGuiden.nu & DalaDansen.se 2008 - 2019