Smaskigt.se
Smaskigt.se

Logga in

Användarnamn eller e-post

Ditt lösenord Glömt?

Inget konto?
Bli medlem gratis

Sök efter:
Recept Ingr. Medl.

Tyck till

Hembakat eller köpebröd?

Köpebröd! Kladda med deg är inget för mig!

Det har ju hänt att jag bakat lite småfrallor förstås.

Det blir lite av båda delarna beroende på lust och tid.

Hembakat! Det finns inget som slår den doften!

[Visa resultat]

Elins Sega Fudgesnittar Med Lakritskola

Försvinnande goda! Går bara inte att sluta äta!

Portioner: 30 (byt: 1 2 3 4 5 6 8 10 12 15 20 )
Tid: minuter
Kategori: Fikabröd,
Inlagt av:
Ursprung: Vinnande receptet i tidningen Lands kaktävling 2012

Ingredienser

150 g smör rumsvarmt
0.8 dl strösocker
1 dl mörkt muscavadosocker
0.8 dl ljus sirap
3 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
100 g mjuk lakritskola, typ kicks grovhackade (5 st)
Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Rör det mjuka smöret, strösockret och muscovadosockret till en slät kräm i matberedare eller med elvisp.

3. Tillsätt sirapen och blanda noga.

4. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och vaniljsocker i en separat skål och tillsätt detta. Kör till en jämn och slät smet.

5. Rör sist ner de grovhackade lakritskolorna för hand.

6. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma 4 knubbiga längder. Använd lite mjöl vid utbakningen så fastnar inte degen. Den är rätt mjuk i konsistensen. Eller klicka ut till kakor, tänk på att dom flyter ut bara så ha inte fler än 8-9 per plåt.

7. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper på, två stycken på varje plåt. De behöver inte plattas till utan flyter ut i ugnen.

8. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 15–18 minuter. Skär längderna i sneda snittar medan de ännu är lite varma.

Det här receptet är sparat av medlemmar

(Håll musen över ett ord du inte förstår för eventuell förklaring)

© & Powered by: Smaskigt.se & LunchGuiden.nu & DalaDansen.se 2008 - 2019